home intro

“EEN ECHTE T. REX PAKT DE TREIN” “REAL T. REX DINOSAUR TAKES THE TRAIN”

case:

NS x Naturalis T. rex in town

Mission

Laat zien dat het (vooral met kinderen) heel leuk en handig is om met de trein te reizen naar de nieuwe expositie – T. rex in Town - van Naturalis.

Show the convenience and fun of travelling by train (particularly with children) to the latest exhibition in Naturalis: T. Rex in Town.

The idea

Als lancering organiseerden we een treinreis met allemaal mama-bloggers en hun kinderen, om zo voor een grote verspreiding in het hart van de doelgroep te zorgen. Daarnaast hebben we een social likeable filmpje gemaakt dat ingezet is op de socials van NS en Naturalis, ter promotie van het reizen met de trein naar Naturalis.

We made a ‘likable’ one-minute social media video that we spread via the social media channels of NS and Naturalis.

Execution

We vonden een hilarisch opblaaspak van een dinosaurus dat op internet al een fenomeen was. Hiermee maakten we een film in documentaire stijl waarbij de T. rex vanaf een woonwijk in Rotterdam – zijn grote held Ziggy ophaalde om samen met de trein naar Naturalis te gaan. Onderweg hadden ze dankzij het reizen met de trein, de grootste lol. Zo koppelden we de tentoonstelling T. rex in Town van Naturalis op een leuke manier aan het reizen met de trein.

We found a hilarious inflatable dinosaur suit that already was a huge internet phenomenon. We used this to created a short, documentary-style video in which T. Rex picked up his big hero, Ziggy, from his Rotterdam residence to take the train to Naturalis together. They had lots of fun on their train journey. In this way, we made a fun connection between the T. Rex in Town exhibition and travelling by train.